top of page

KURSKONCEPT

Digitala kurser - deltagarevänligt lärande!

 

Vårens kurser är öppna 1 mars – 31 maj. 

Höstens kurser är öppna  1 oktober – 31 december.

 

Med start våren 2023 kan du när som helst under kursperioden anmäla dig. 

Anmälan

Målgruppen för våra kurser är ST- och BT-läkare som vill utbilda sig och få ett ST-kursintyg. Självklart välkomnas även specialister som vill fortbilda sig och få ett fortbildnings-intyg. Du kan anmäla dig till så många kurser du vill, när du vill.

Vi rekommenderar att du i samråd med din chef och schemaläggare frigör arbetstid för att gå kurs. Hur många dagar en kurs omfattar kan du läsa i kursbeskrivningen. Anmälan är bindande. 

Upplägg

Du arbetar självständigt via din dator hemma eller t ex på arbetsplatsen.

Så som tidigare är alla uppgifter i våra kurser obligatoriska. En uppgift kan bestå av exempelvis inläsningsmaterial (t ex artiklar) eller exempel på patientfall, att du ska titta på små filmer eller lämna in en kort skriftlig uppgift.

Det ingår i vissa kurser ett så kallat pre- och post-test för utvärdering av uppnådd kompetens samt för att säkerställa att du har tagit del av kursens innehåll.

Det ingår i vissa kurser även ett obligatoriskt digitalt seminarium/en digital träff.

Den sista punkten som ska göras är att skicka in en elektronisk kursutvärdering. Varje kurs utvärderas separat för att ge kursledare den feedback som behövs för vidare kursutveckling.

Intyg

När du efter genomförd kurs har skickat in den elektroniska utvärderingen inleder vi granskningen av dina genomförda moment. Efter en kort handläggningstid får du ett mejl om att du kan hämta ditt digitala intyg på din personliga inlogg.  

OBS – Pga GDPR sparas inga personuppgifter efter avslutad kurs. Det betyder att du direkt efter avslutat kurs måste vara mycket noga med att skriva ut intyget (i färg) och spara intyget själv. Din handledare på kliniken signerar intyget. 

Kontakt

Om du har frågor gällande hur du anmäler dig, hur du gör utvärderingen eller hur du får ut ditt intyg var god kontakta MKON via malin@mkon.se.

bottom of page